David vs Goliath

Nikola Tesla: wisselstroomspecialist eind 19de, begin 20ste eeuw.

Uit het niets verscheen begin dit millennium een dissident automerk dat op korte tijd een begrip geworden is in het nieuwe autorijden, het elektrisch rijden. Toen al kregen de andere autobouwers, die achteroverleunend hun geld aan het tellen waren, een spreekwoordelijke klets in het gezicht.

Het rendement van elektrische motoren (80%) is een dikke 3x hoger dan dat van verbrandingsmotoren (25%), elektromotoren zijn superieur.

Een gemiddelde elektrische auto met een batterij van 50 kWh komt daarmee 300 km ver. Een gelijkwaardig voertuig pruttelend op diesel heeft ongeveer 15 liter (= 150 kWh, 1 liter diesel = 10 kWh) nodig om diezelfde 300 km te rijden, en heeft dus 3x meer energie nodig dan zijn elektrische broer. Yep, het verhaal van efficiëntie.

Vanwege dat hoge rendement en tal van andere voordelen (onderhoudsarm, hoog koppel, stil, milieuvriendelijk, …) is de elektromotor met zekerheid een blijver voor de komende decennia. Verbrandingsmotoren daarentegen zullen enkel nog maar in hybride variant degraderend interessant zijn. Ondertussen zijn alle automerken zich ook bewust van de vele pluspunten van de elektromotor en gaat het gros van hun budget naar de elektrificatie van het wagenpark. De auto-industrie zit in een nieuwe revolutie met de mens en natuur als winnaar. Goed bezig !

Eén miljard euro nodig in België om de elektrische netten te versterken voor het voeden van al deze wagens ? Nope, laad ze op met zelfgemaakte stroom aan hoog rendement, groener en goedkoper, en het kan op hetzelfde moment.