ECO PV: 50 dagen ETVT

De nieuwste zonnepanelen, meer ECO is onmogelijk.

In de energietransitie zijn er 2 belangrijke aspecten, het ecologische en het economische.

De ecologische drijfveer van onze medemens om te verduurzamen zit ruim onder de 20%. De rest wordt voornamelijk aangevuld door een economisch streven, ‘Wat levert het mij op ?”. Deels begrijpelijk, want we moeten ons huishouden runnen als een goede huisvader/huismoeder. In crisistijden zelfs uit noodzaak.

Het grootste voordeel van de energiecrisis, waarin we sinds oktober 2021 verzeild zijn geraakt, is dat de financiële impact op ons gezinsbudget dermate groot geworden is dat de acties die we nemen onrechtstreeks ook ecologisch onderbouwd zijn. Je lost het probleem niet op door niet hard te snoeien in uw energieverbruik: investeringen in isolatie, transport, energiebeheer en energieopwekking zijn een must om deze donkere periode daadkrachtig te bekampen.

Zonnepanelen: u legt ze op uw dak en daar gaan ze 25 jaar zorgeloos groene energie opwekken. Tegen de huidige energietarieven heeft u na minder dan 5 jaar deze panelen financieel terugverdiend, en na minder dan 50 dagen hebben de nieuwste panelen al meer energie opgebracht dan ze nodig hadden om gemaakt te worden. Yep, ook de energetische terugverdientijd van zonnepanelen (ETVT van PV) wordt steeds korter.

One more thing, zonnepanelen capteren ongeveer 20% energie uit de zonnestraling (200W van 1.000W/m2), een zonneboiler doet het ruwweg 3x beter (600W). En ook zonneboilers worden nog steeds gesubsidieerd door onze overheid. Zonnepanelen en/of zonneboiler, gewoon doen !

Less kWh = more money in the pocket !