Doel30

Doel30: samen groene elektriciteit maken.

België heeft:

  • geen bergen, dus geen hydro-energie
  • soms zon, dus soms zonne-energie
  • veel inwoners, dus weinig windmolens in de tuin
  • een zee, dus garnalen en windmolens
  • een moeilijke structuur, dus veel politiek gekibbel
  • knappe koppen en dito bedrijven, dus een mooi project om aan te werken
  • en … een doel.

Op een paar duizend kilometer van ons bed ligt een woestijn vol zonne-energie te smeken om te worden gebruikt. Van daaruit maken we groene vloeibare waterstof die we per boot naar de haven van Antwerpen brengen en waar we elektriciteit mee gaan maken, zonder plaatselijke CO2 uitstoot.

Wij, burgers die onze kinderen graag een mooie toekomst willen geven, gaan samen met bedrijven en met de overheid de koppen bij elkaar steken om iets goeds te doen, om samen technologische trendsetters te zijn. Op termijn zal vanuit Doel groene elektriciteit in het Europese net gestoken worden.

European Green Deal, here we come !