Het Kopenhagensyndroom

Het gros van de energie op aarde wordt stedelijk geconsumeerd. Een sterk geconcentreerde uitstoot van koolstof op een kleine oppervlakte, met smog in de luchtpijp en vervelend gekittel aan de longblaasjes tot gevolg. Sommige steden daarentegen transformeren zichzelf tot pareltjes met respect voor mens en natuur, zo ook Kopenhagen.

Onze vrienden uit het noorden lieten 20 jaar geleden, toen ze als pioniers volop ingezet hebben op windenergie, al zien dat ‘Wachten op Godot’ niet in het Deens vertaald is.

Deze wilskracht om volgens de noden van het volk een versnelde vergroening door te voeren, in de groenerlevenpedia beter bekend als ‘het Kopenhagensyndroom’, is een psychologisch verschijnsel dat optreedt bij het verlangen naar groene steden.

Gene ‘ja maar’ voor de Denen. Ze gaan CO2-neutraal zijn tegen 2025.

Smog is out.